Ostrov Sihoť spojil vodárov a elektrotechnikov

10.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) a Fakulta elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity (FEI STU) v Bratislave podpísali Memorandum o spolupráci. Aj s pomocou elektrotechnikov chcú vodári zvýšiť ochranu vodárenského zdroja na ostrove Sihoť.

Ako TASR informoval hovorca BVS Zenon Mikle, podpisom memoranda bola prejavená vôľa spolupracovať na ochrane vodárenských zdrojov a vytvoriť účinný systém monitorovania rozsiahleho územia v okolí významných vodných zdrojov. "Naša spoločnosť sa rozhodla osloviť fakultu ako nezávislú odbornú inštitúciu, ktorá má skúsenosti s podobnými projektmi," konštatoval predseda predstavenstva BVS Radoslav Jakab. Fakulta participovala na tvorbe systému zabezpečenia východnej schengenskej hranice medzi Slovenskom a Ukrajinou.

Vedenie fakulty prijalo ponuku na spoluprácu pozitívne. "Uvedomujeme si strategický význam vody a jej narastajúcu dôležitosť ako komodity. Je to pre nás zároveň spôsob, ako reálne využiť výskumno-vývojový potenciál fakulty v spojení s praxou," uzavrel dekan FEI STU Gabriel Juhás.

Spolupráca s vysokou školu je len jedným z krokov, ktoré BVS pripravuje v rámci ochrany vodárenských zdrojov, dodal Mikle.

(TASR)

Páčil sa vám článok?