Vo Vajnoroch sa o verejnú zeleň stará profesionálny záhradník

23.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Vajnorskej samospráve záleží na tom, ako vyzerajú verejné priestranstvá. Preto dala vysadiť letničky, a to už tradične vo farbách vajnorskej trikolóry. Kým v minulých rokoch na výsadbu vyhradili priestory pred kostolom, základnou školou a na kruhovom objazde Rybničná - Osloboditeľská, tento rok letničky vysadili len pri kostole. Na zvyšných dvoch plochách sa zasadili trvalé porasty, ktoré nebude treba každý rok obnovovať.

„Boli navrhnuté tak, aby v každom ročnom období potešili oko obyvateľov či návštevníkov Vajnôr. Toto všetko sa udialo pod odborným vedením nášho záhradníka Martina Lisala, ktorý nám poskytuje profesijné rady i služby pre zveľadenie zelene vo vajnorských verejných priestoroch," uviedol starosta Vajnôr Ján Mrva.

Činnosť profesionálneho záhradníka v malých mestských častiach či iných obciach na Slovensku nie je bežnou záležitosťou. Vo Vajnoroch sa už prejavila na rôznych miestach. Odbornú výsadbu vidno napríklad v malom Rakúsparku, na centrálnom námestí, v parku Pod lipami či na mnohých ďalších miestach.

(TASR)

Páčil sa vám článok?