V Kuchajde sa objavili mŕtve ryby, skúmajú to hygienici

16.5.2012
0
V kuchajde sa objavili mŕtve ryby, skúmajú to hygienici - Kuchajda5
Páčil sa vám článok?

V polovici apríla upozornila Bratislavské noviny na sociálnej sieti Kika Voltemarová na mŕtve ryby, ktoré sa objavili vo vode a na brehu Kuchajdy. Keďže sa blíži letná sezóna a Kuchajda je medzi Novomešťanmi vyhľadávaným miestom na kúpanie, zaujímalo nás, čo bolo príčinou úhynu rýb a čo s tým chce samospráva Nového Mesta robiť.

Ako nás informoval hovorca mestskej časti Nové Mesto Marek Tettinger, Kuchajda je v zmysle platnej legislatívy aj rybárskym revírom, pričom správcom rybárskeho revíru nie je mestská časť, ale zodpovedným je Slovenský rybársky zväz Bratislava IV.

„Podnet sme ešte v marci riešili s vecne príslušným rybárskym zväzom. Na základe našej požiadavky pracovníci rybárskeho zväzu pravidelne každé ráno kontrolujú breh a čistia ho od uhynutých rýb. V priebehu dňa zabezpečujú dočisťovanie pracovníci EKO podniku VPS, ktorého zriaďovateľom je mestská časť Nové Mesto, hoci čistenie je vo výlučnej kompetencii spomínaného zväzu. Mestská časť sa pravidelne na jar stretáva s touto skutočnosťou a zatiaľ sa vždy preukázalo, že nejde o úhyn rýb z dôvodu znečistenia povrchovej vody, ale z dôvodu akosti rybárskej obsádky," uviedol M. Tettinger.

V najbližších dňoch by mala byť známa správa hygienikov, ktorí by mali objasniť presné príčiny úhynu rýb v Kuchajde.

(pol)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?