V Petržalke pribudne 200 smetných košov a 70 lavičiek

3.4.2012
0
V petržalke pribudne 200 nových smetných košov - Smetny kos
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Petržalka pribudne 200 nových smetných košov a 70 lavičiek. V rámci petržalského projektu Životné prostredie a relax tak chce samospráva prispieť k väčšej čistote a zvýšeniu atraktivity oddychových zón.

Miesta, kde pribudnú nové smetné koše, vytypovali buď sami Petržalčania alebo budú umiestnené tam, kde sú skúsenosti so znečistením prostredia drobným odpadom. Jedným z nich je aj územie pozdĺž Chorvátskeho ramena, kam na promenádu počas víkendov prichádza veľké množstvo ľudí a denne ho využívajú na prechádzky mamičky s kočíkmi, seniori i bežci. "Na území celej Petržalky bolo do vlaňajšieho roka iba 200 smetných košov, čo spôsobovalo, že mnohí ľudia nemali možnosť odpad hodiť na vhodné miesto, a tak sa odpadky hromadia v prírode," uviedla hovorkyňa miestneho úradu Mária Grebeňová-Laczová.

Samospráva sa podľa hovorkyne týmto krokom opäť posúva ďalej k zvýšeniu kvality prostredia. "Očakávame, že nové odpadkové koše obyvatelia budú využívať a bude tu čistejšie, krajšie a nepríde navnivoč práca miestneho podniku verejnoprospešných služieb, ktorý sa o koše a lavičky stará, ako aj iniciatíva dobrovoľníkov, ktorí intenzívne vytypované lokality Petržalky upratujú," dodala.

(TASR)

Páčil sa vám článok?