HB Reavis predal Aupark Tower v Bratislave

13.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť HB Reavis Group oznámila, že v decembri 2011 predala administratívnu budovu Aupark Tower v Bratislave spoločnosti Heitman European Property Partners IV za celkovú sumu 85,6 milióna eur. Transakcia sa uskutočnila za nadpriemernú valuáciu reflektujúc vysokú kvalitu budovy, ktorá bola týmto ocenená na kapitálovú hodnotu prevyšujúcu 2600 eur na meter štvorcový prenajímateľnej plochy.

„Tešíme sa zo záujmu spoločnosti Heitman o Aupark Tower, čo dokazuje neustálu príťažlivosť našich projektov. Výnos z odpredaja ešte zvýši našu kúpnu silu pri získavaní nových developerských príležitostí, a to najmä v Poľsku a Českej republike", povedal Pavel Trenka, riaditeľ pre stratégiu HB Reavis. Marián Herman, riaditeľ pre investičný manažment a kapitálové trhy spoločnosti HB Reavis. „Sme presvedčení o tom, že Aupark Tower je ideálnym doplnením kvalitného medzinárodného portfólia spoločnosti Heitman a tiež, že táto akvizícia potvrdzuje príťažlivosť sektoru komerčných administratívnych priestorov v Bratislave pre medzinárodných inštitucionálnych investorov," dodal.

Budova Aupark Tower bola otvorená v roku 2008 a ponúka približne 32 500 m? prenajímateľnej plochy. Má strategickú pozíciu na rušnej križovatke vnútorného mestského okruhu, je výhodne pripojená k štyrom hlavným diaľničným ťahom a nachádza sa len kúsok od historického centra Bratislavy. Budova je prepojená s nákupno-zábavným centrom Aupark, ktoré prednedávnom odkúpila spoločnosť Unibail-Rodamco. Aupark Tower je plne prenajatý stabilným a silným nájomcom, medzi iným napríklad spoločnostiam O2, AT&T, ESET, KPMG, Procter & Gamble a Sanofi-Aventis.

Bratislavské noviny o tom informoval marketingový riaditeľ HB REAVIS Group Roman Karabelli.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?