Na pohodlných psíčkarov doplácajú všetci

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nedá mi nenapísať o útrapách, aké spôsobujú obyvateľom nášho krásneho mesta psie výkaly. Psíčkari majú svojich miláčikov natoľko radi, že im dovoľujú špiniť na tých najnevhodnejších miestach.

Chodníky zdobia tuhé a aj tekuté výkaly. Je to nežiaduca okrasa a určite by sa takto nesprávali, keby sa im to netolerovalo. Je pravdou, že sa mesto snaží odstraňovať neporiadok po nich, ale neviem si predstaviť, ako odstrániť tekuté exkrementy. Mnohé rohy domov sú ocikané a zapáchajú už doďaleka. Možno by pomohlo zakázať chov psov v meste alebo zakázať venčenie v tejto lokalite. Nedávno som videla ako na obnovenej ceste okolo parlamentu venčilo viacej ľudí svojich miláčikov. Po tom, ako sa tam vyprázdnili, ostali po nich hromady... Opýtajte sa našich radných pánov, ako to budú riešiť, alebo im to je ľahostajné?

Mária, Bratislava

~ ~ ~

Boli sme sa poprechádzať v historickom jadre Bratislavy, ktoré už konečne začína ako tak nadobúdať príjemnejší vzhľad. To, čo ma zamrzelo, je venčenie psov a nie ani tak venčenie, ako to čo po nich zostane. Darmo sa objavili nádoby na exkrementy, veď je ešte potrebné to všetko aj použiť. A pri snahe o pozbieranie nie vždy tuhého odpadu, zostane mnohokrát na chodníku mláka odpudivého vzhľadu. Nestačí len vydávať nariadenia, kompetentní by sa mali postarať aj o ich dodržiavanie, alebo vymyslieť spôsob, ako zabrániť takémuto javu. Zdá sa mi však, že kupovanie akýchsi vysávačov je len kozmetická náplasť a bolo by vhodnejšie preniesť túto zodpovednosť na plecia chovateľov.

Andrej Meskon, Ružinov

~ ~ ~

Rada čítam články, ktoré monitorujú činnosť verejnej správy o tom, ako šafária s našimi daňami. Teraz vraj zase kúpili vysávač na psie výkaly len za pol milióna. Tak to zase musí obyčajný občan platiť za to, že pohodlní psíčkari sú bezohľadní a nevedia si upratať po svojom miláčikovi hromadu. To si asi ani doma, keď idú na záchod, po sebe nespláchnu, lebo to je to isté. Nemohli by nariadiť nosiť psom dajaké vrecká kam by to hneď padalo a potom s tým šup do koša? To, že sa objavili koše s vreckami pre psov, ešte neznamená, že to bude aj niekto používať. Ľudia sú leniví sa zohnúť. Veľmi pekne sa ukazujeme pred turistami. Prednedávnom som videla jedného, ako do toho stúpil v elegantných topánkach. Nemal veru radosť a asi si pomyslel, že sme celá krajina ako žumpa.
Anna Nehézová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?