Problémy robia najmä autá ľudí z blízkej banky

14.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Úplný súhlas so spoplatnením. Billa na Farského je lokálny supermarket, a nie nákupné centrum celomestského významu! Väčšina zákazníkov si nákup tých 200 až 300 m odnesie v igelitke a parkovisko nepotrebuje. No a predpokladám, že parkujúci zákazník po preukázaní aktuálnym bločkom z predajne parkovné platiť nebude!

Pokiaľ viem, tento pozemok patrí Bille. Čiže je to v ich plnom práve určovať jeho využitie. Sú mestá, kde keď si chcete kúpiť auto, musíte najprv dokázať, že ho máte kde zaparkovať. V Bratislave je to, žiaľ, tak, že všetci k tomu pristupujú spôsobom „veď niekde to už zaparkujem" a tak to potom aj vyzerá. Prečo si všetci myslia, že s vlastníckym právom auta automaticky prichádza právo zadarmo ho v meste zaparkovať?


Parkovisko bude spoplatnené pre vozidlá, ktoré tam budú stáť viac ako hodinu. Billa jednoznačne preferuje nakupujúcich a tí ho budú mať zadarmo. Je to prirodzené, pretože ľudia z okolia tam majú dlhodobo odstavené vozidlá, situácii nepridá ani blízkosť Tatracity. Je to len prvý krôčik k tomu, aby si ľudia uvedomili, že s prevádzkou vozidla sú spojené aj náklady na odstavovanie, a to čo bolo doteraz zadarmo už nebude. Žiaľ, na situáciu doplácajú tí, ktorí auto dennodenne používajú, pretože väčšina miest je obsadených autami, ktoré slúžia maximálne na víkendový nákup.


Typický príklad, že problémy robia síce legálne stavby, ale hlavne korupčne povolené. V blízkosti povolené administratívne budovy bez príslušných parkovísk, spôsobili nielen obmedzenie premávky, ale aj neúmerné zabratie parkovísk a jedným z nich je aj parkovisko Billa. Celý deň je plné odstavenými autami a zákazník nemá kde zaparkovať. Treba si uvedomiť, že aj keď ide o predajňu miestneho významu - v rukách už väčší nákup nik nenosí a hlavne nakupuje cestou z práce. To parkovisko bolo úplne postačujúce. Verím, že zákazníkom sa len sťaží život a nie, že prídu aj o peniaze. Už by sa ozaj mohlo prestať oblbovať čiernymi stavbami a riešiť problém stavebného zákona tam, kde je.


Ešte som vo Viedni nevidel obchod, ktorý by spoplatňoval parkovanie svojich zákazníkov! Parkovanie na jednu, či dve hodiny je vždy zadarmo. Je predsa v záujme toho-ktorého obchodu, aby ich zákazníci mohli pohodlne zaparkovať a v pohode si nakúpiť. No na Slovensku je to asi naozaj všetko inak.


Súhlasím, že pozemok patrí Bille a má právo si parkovisko spoplatniť, ale na druhej strane, prečo si na Slovensku stále všetci hrabú iba pre seba a nerobia nič prospešné pre obyvateľov? Problém s parkovaním pred Billou nastal kvôli zamestnancom Tatra banky, ktorí na celý deň odparkujú svoje auta na pozemku Billy. A kto na to doplatí? Obyvatelia okolitých ulíc, ktorí tam parkujú iba v noci, keďže v Petržalke sa nedá nikde inde parkovať!

Z diskusie na banoviny.sk
AD: ZA PARKOVANIE PRED BILLOU NA FARSKÉHO SA MÁ PLATIŤ (BN 42/2011)
Páčil sa vám článok?