V ZOO Bratislava predstavili tri biele tigríčatá

5.5.2011
0
V zoo bratislava predstavili tri biele tigríčatá - Tigricata1
Páčil sa vám článok?

V pavilóne šeliem v Zoo Bratislava predstavili vo štvrtok 5. mája 2011 tri malé samičky vzácneho tigra bieleho. Tri samičky bieleho tigra (Panthera tigris) sa narodili v noci z 22. na 23. marca tohto roka.

Otcom mláďat je deväťročný samec Achilles, ktorý prišiel do ZOO Bratislava v roku 2006. Matkou je samica Shilang, ktorá pochádza zo ZOO Cerza-Lisieux, Francúzsko, a do bratislavskej ZOO prišla v roku 2006.

Mená pre tigrie slečny vyberie verejnosť

O menách pre tri malé samičky vzácneho tigra bieleho rozhodne verejnosť. Pre médiá to povedala jej riaditeľka Miloslava Šavelová s tým, že tipy na mená dá ZOO. Tigríčatá dnes majú za sebou lekársku prehliadku i očkovanie a zároveň aj svoj prvý fototermín spoločne s mamou, a to za veľkého záujmu médií. Dve mláďatká sú väčšie a jedno menšie. Matka sa stará o všetky. "Otec s nimi nie je, toto je samotárske zviera, stretávajú sa v čase párenia. Otec odchádza a matka porodí," vysvetlila Šavelová.

Keď tigrie samičky odrastú a budú samostatné, pôjdu na výmenu v rámci spolupráce medzi zoologickými záhradami. O biele tigre je veľký záujem, je ich na svete len niekoľko stoviek, konštatovala riaditeľka.

(TASR)
FOTO - TASR/Martin Baumann


Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Páčil sa vám článok?