Ďalšia petícia proti výstavbe v lesoparku

25.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

V poradí druhú petíciu proti výstavbe hotelov na Železnej studienke odovzdali zástupcovia petičného výboru starostovi Nového Mesta Rudolfovi Kusému (nez.).

Zástupcovia petičného výboru tvrdia, že hotely či reštaurácia s lôžkami do lokality Železnej studienky nepatria. Investor plánovaného hotela Snežienka podľa nich síce zmenil pôvodný projekt, no stále ide o precedens a začiatok konca Železnej studienky. Po zvolení nového starostu a jeho podpise pod petíciou si výbor myslel, že hrozba výstavby je zažehnaná. „Nedávne vyjadrenie Rudlofa Kusého v Bratislavských novinách len potvrdilo naše tušenie, že investor nanovo tlačí na vedenie mestskej časti a ide si za svojím cieľom," uviedla členka petičného výboru Jana Budáčová.

Druhú petíciu proti výstavbe hotelov na Železnej studienka začali 19. apríla 2009. Je namierená proti výstavbe dvoch hotelov. Ide o prestavbu starej reštaurácie Snežienka na hotel a podobný plán má investor aj so starým skeletom rybárskej reštaurácie, kde by rád videl luxusný hotel.

(rob)

Páčil sa vám článok?