Zoologická záhrada začala jarné upratovanie

20.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Zoologická záhrada začala po zime jarné upratovanie. Pracovníci ZOO upravujú areál, kultivujú trávniky, výsadby, natierajú oplotenia, lavičky a fasády chovných zariadení.

Čistia interiéry chovných zariadení aj vonkajšie výbehy zvierat a vymieňajú zvieratám zariadenie výbehov (pne, konáre, piesok, kôrovú drť) a pripravujú voliéry pre vtáctvo, ktoré je zatiaľ na zimovisku. V niektorých výbehoch dopĺňajú prístrešky a búdičky pre zvieratá. Ako pre agentúru SITA uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a propagácie Silvia Pirošková, oddelenie pripravuje programový plán vzdelávacích a tradičných akcií pre deti i dospelých.

V letnej sezóne pripravuje ZOO prevažne tradičné programové aktivity ako je víkendové vozenie na koníkoch, víkendové komentované kŕmenia, ktoré tento rok plánuje rozšíriť o ďalšie druhy zvierat, a podujatia ako Deň vtáctva, Jazdecké preteky o cenu ZOO Bratislava, Deň detí v ZOO, Európska noc netopierov, Svetový deň zvierat, Mikulášske kŕmenie zvierat.

Zoologická záhrada by chcela pre návštevníkov pripraviť aj náučné podujatie Deň ľudoopov a krsty mláďat, keďže tento rok je Európskou asociáciou zoologických záhrad a akvárií vyhlásená kampaň na záchranu ľudoopov. "Avšak realizácia a rozsah týchto aktivít úzko súvisí s našimi finančnými možnosťami, preto tieto akcie sú zatiaľ len predbežne naplánované," uviedla Pirošková. K novinkám v ZOO určite patria aj nové prírastky, ktoré sú pre návštevníkov najväčšou atrakciou.

(sita)

Páčil sa vám článok?