V Petržalke vyčistili brehy Chorvátskeho ramena

16.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Brehy Chorvátskeho ramena Dunaja v Petržalke vyčistili od odpadkov, ktoré sa objavili po roztopení sa snehu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Grebeňová-Laczová. Odpadky odstraňovali 9. a 10. februára na brehu pri obytnej zóne od Antolskej ulice až po Námestie Hraničiarov.

Čistenie nariadil starosta Petržalky Vladimír Bajan, ktorý na oficiálnej stránke Petržalky uviedol, že pri tejto akcii sa ukázali a potvrdili nedostatky v organizácii prác v doterajšom čistení Petržalky. "Potrebujeme naštartovať nový systém údržby a starostlivosti o verejnú zeleň," povedal Bajan.

Ako Grebeňová ďalej uviedla, Slovenský vodohospodársky podnik - Povodie Dunaja vyčistil trávnik medzi Antolskou ulicou a Technopolom, úsek medzi Technopolom a Námestím Hraničiarov vyčistili dodávateľské organizácie, s ktorými má Petržalka zmluvu o zabezpečení starostlivosti o zeleň. Z bezpečnostných dôvodov vyčistili iba brehy, keďže veľká časť vodnej plochy mala tenkú ľadovú vrstvu a hrozilo prelomenie.

Mestská časť podľa Grebeňovej plánuje ďalšie čistenie Chorvátskeho ramena v apríli. Pôjde o každoročnú akciu, na ktorej sa zúčastňujú pracovníci miestneho úradu, miestny dobrovoľný hasičský zbor, Povodie Dunaja, miestna organizácia verejnoprospešných prác i žiaci základných škôl.

(sita)

Páčil sa vám článok?