Čo nakoniec zvíťazí - rozum alebo peniaze?

9.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Prečítala som si, že nový štadión predsa len asi bude na Tehelnom poli a zvýšil sa mi tlak. To už naozaj v tejto republike nemôže konečne zvíťaziť zdravý rozum nad aroganciou mocných, ktorí majú peniaze?

Developer si zrejme mädlí ruky, investor tiež, no čo ľudia, ktorým to vyrastie tesne pred oknami? Čo tam po nich, myslia si „mocní", protestujte, píšte petície, ale naše peniaze majú silnejší hlas ako vy obyvatelia z dotknutých ulíc. Postavili sme NTC priamo v obytnej zóne. Že sa nevyspíte v čase koncertov, že nemáte kde zaparkovať, lebo domy aj brány do nich vám obkolesili autá športovcov, návštevníkov, podnikateľov...? Nás to netrápi.

Určite ich netrápi ani dopravná situácia v okolí zimného štadióna. Obyvateľov tzv. trojuholníka: Bajkalská, Trnavská, Vajnorská však áno. Športová hala bude multifunkčná. To znamená, že nebudeme mať kde parkovať a nadmerný hluk aj smogové znečistenie budeme trpieť nielen počas hokejových zápasov, ale aj pri iných podujatiach, ktoré v nej budú. Veď takú halu treba využiť! Nepomohli protesty, argumenty, varovanie dopravných inžinierov. Hala už stojí, Ulica odbojárov je trvalo neprejazdná!

Počas hokejových majstrovstiev, v hracích časoch, nás ešte priškrtia policajti. Autom sa dostanú domov (možno) len tí s trvalým pobytom. Tí s prechodným na to môžu zabudnúť. Poplašná správa? Nie, to odznelo oficiálne minulý týždeň na stretnutí obyvateľov Tehelného poľa so starostom Nového Mesta R. Kusým.

To všetko však zrejme „mocným" nestačí, treba tu vybudovať ďalšie monštrum - Národný futbalový štadión. Keby sa aspoň raz sem prišli pozrieť páni z vlády, (bez limuzín s majáčikom na streche!), od ktorých závisí odklepnutie dotácií na jeho stavbu, v čase nejakej akcie v NTC, tak by to videli. Brány do domov a garáží zabarikádované autami, ulice tiež a niet ich ako rozširovať. Ak teda pribudne v tejto lokalite ďalšia megastavba, tak len vďaka úplatným pánom, ktorí kladne a beztrestne rozhodnú o všetkom, čo prinesie peniaze do ich vreciek. Za iných okolností by im to zdravý rozum nedovolil.

Viera Václavková, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?