Opatrovateľská služba sa stala terčom podvodníčky

7.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Opatrovateľskú službu, ktorú poskytuje seniorom samospráva mestskej časti Bratislava-Nové Mesto, chce zneužiť zatiaľ neznáma žena. Pre agentúru SITA to uviedla tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová.

Pracovníkov miestneho úradu upozornili na podvodníčku dve staršie dámy z Osadnej ulice. Neznáma žena sa im predstavila ako opatrovateľka z miestneho úradu, pričom uviedla i meno jednej zo skutočných opatrovateliek. Od jednej z navštívených osôb hneď pýtala peniaze - domáca pani však hneď zavrela dvere a zatelefonovala na miestny úrad. V druhom prípade domnelú opatrovateľku vyrušil príchod skutočnej opatrovateľky, a tak hneď odišla.

Pracovníci miestneho úradu - aj po skúsenostiach z uplynulých rokov - upozorňujú seniorov, aby si dávali pozor a nenaleteli podvodníkom, ktorí chcú v tomto predvianočnom čase zneužiť ich dôverčivosť. Samotné opatrovateľky požiadali, aby klientov opatrovateľskej služby poučili, ako sa majú v tomto období správať. Podľa Klesnilovej budú možno viacerí podvodníci chcieť využiť skutočnosť, že miestny úrad práve v týchto dňoch vypláca jednorazovú finančnú výpomoc k vianočným sviatkom. Táto sa dotýka 985 dôchodcov a miestny úrad im vyplatí dovedna 36 635 eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?