Miestny úrad upozorňuje na nelegálny odpad

2.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na tvorbu čiernych skládok a nelegálny vývoz odpadu upozorňuje miestna samospráva v Devínskej Novej Vsi. Podľa miestneho úradu v poslednom období ide o nepovolené vyvážanie najmä biologicky rozložiteľného odpadu.

Nelegálny odpad je podľa úradu vyvážaný na verejné priestory vedľa miestneho podniku Denova. Priestory však nie sú určené na sklad odpadov, o čom svedčí aj informačná tabuľa. Nelegálny odpad preto pracovníci miestneho podniku denne odvážajú na legálnu skládku, čo stojí mestskú časť nemalé peniaze. Akékoľvek uloženie odpadu mimo zbernej nádoby, ktorá je na to určená, je pritom porušením všeobecne záväzného nariadenia o odpadoch, pokuta môže byť až 165 eur.

Devínskonovoveský miestny úrad pripomína, že biologicky rozložiteľný odpad môžu občania doviesť do miestneho podniku Denova, keď je otvorený, a uložiť ho do pristaveného kontajnera. Je možnosť využiť aj bezplatné uloženie objemného odpadu v zberných dvoroch na Bazovej ulici a Ivánskej ceste. Úrad upozorňuje aj na možnosť objednania si veľkokapacitného kontajnera.

(rob)

Páčil sa vám článok?