Situácia na Račianskom je vážna, tvrdia občania

9.9.2010
0
Situácia na račianskom je vážna, tvrdia občania - Racianske myto4
Páčil sa vám článok?

Diskusiu o budúcej podobe parku na Račianskom mýte začali minulý týždeň nielen obyvatelia z blízkeho okolia, ale aj ďalší občania, ktorým nie je ľahostajný osud tejto známej a významnej lokality.

Obyvatelia upozorňujú verejnosť a kompetentných na nutnosť riešenia nevhodného prostredia v parku a jeho okolí. Súčasný stav je podľa nich charakteristický zničenými chodníkmi, zanedbanou zeleňou, zdevastovanými lavičkami či neželanými návštevami asociálov a bezdomovcov.

Členovia Občianskeho združenia za Bratislavu – Nové Mesto sa preto spolu s obyvateľmi z okolí Račianskeho mýta rozhodli súčasnú podobu „Račka“ zmeniť. Prvou etapou má byť práve verejná diskusia o budúcej podobe parku, na ktorej sa okrem bežných ľudí majú zúčastniť aj odborníci z architektúry a urbanizmu. Jej výsledkom majú byť konkrétne návrhy budúcej podoby parku.

V súčasnosti je na Račianskom mýte niekoľko parkov a parčíkov. Obľúbené detské ihrisko funguje, v ostatných častiach sú nové lavičky. Zanedbanou časťou je park zo strany Smrečianskej a Mikovíniho ulice neďaleko fungujúceho bistra, kde sú chodníky a lavičky v značne zanedbanom stave. Práve tu neraz sedávajú bezdomovci alebo opilci.

(rob)

Páčil sa vám článok?