O letné ubytovanie na internátoch je záujem

3.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Ubytovacie zariadenie Univerzity Komenského v Bratislave - Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra – Mlyny sa teší záujmu verejnosti aj počas prázdnin. Tohtoročné letné ubytovanie tu využíva takmer 3300 ľudí. Najviac ubytovaných je počas tohto leta z Prešovského kraja.

Najčastejším dôvodom ubytovania mimobratislavských záujemcov sú letné brigády. „Väčšina ubytovaných využíva v našich zariadeniach dlhodobejšie ubytovanie," uviedol Robert Gula, riaditeľ VM Ľ. Štúra – Mlyny. Dôvodom je podľa neho aj to, že cena ubytovania za noc je najnižšia pri pobyte dlhšom ako 21 dní. Po študentoch, ktorí majú na ubytovanie 50-percentnú zľavu, sú početnou skupinou aj turisti, ktorí navštívia hlavné mesto a jeho okolie na jeden či dva dni.

Najlepšia cena ubytovania pre študentov je od dvoch eur na noc pri dlhodobejšom pobyte v nezrekonštruovaných Átriových domkoch. Najdrahšie ubytovanie poskytujú zrekonštruované Manželské internáty pre neštudentov. Cena ubytovania do päť dní je v tomto prípade 12,65 € za noc, ide však už o hostelové ubytovanie vyššieho štandardu.

Ako agentúru SITA informovala Andrea Kučerová z Univerzity Komenského, počas prázdnin sa vo vysokoškolskom mestečku rekonštruuje a modernizuje. Pribudnú apartmány pre zdravotne postihnutých vo výškovom bloku B, či zrekonštruované toalety a sprchy v Átriových domkoch D. Pokračuje aj zavádzanie internetu do izieb. Nový akademický rok by už chcelo vedenie VM Ľ. Štúra - Mlyny začať so stopercentným pokrytím izieb internetom.

 

Mlyny UK sú najväčším ubytovacím zariadením na území bývalého Československa. Kapacita približne 6 500 lôžok je sústredená v troch objektoch (Výškové bloky, Átriové domky, Manželské internáty), ktoré majú vzhľadom na rozdielnu vybavenosť ubytovacích priestorov rôzne ceny ubytovania.

(sita)

Páčil sa vám článok?