Mladé Čunovo ponúka dobré susedské vzťahy

10.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mladé Čunovo je novou obytnou zónou, ktorá vznikne pätnásť kilometrov od centra mesta. V časti Konopiská plánuje investor postaviť 109 samostatných rodinných domov a šestnásť domov v radovej zástavbe.

Developerom projektu je spoločnosť Mladé Čunovo, s. r. o., ktorá bude záujemcom ponúkať celkovo 126 stavebných pozemkov s územným rozhodnutím, s kompletne vybudovanými cestnými komunikáciami a inžinierskymi sieťami a s možnosťou výberu projektu pre stavebné povolenie. Celková plocha územia pripravovanej obytnej zóny je desať hektárov a predpokladaný začiatok výstavby ciest a inžinierskych sietí je plánovaný na leto 2010.

Obytná zóna Mladé Čunovo ponúkne ľuďom novinku na slovenskom trhu s nehnuteľnosťami. Ide o projekt pod názvom Susedské záhrady. Poskytne priestor na vzájomnú komunikáciu, stretávanie sa a vytváranie sociálnych väzieb medzi susedmi. Mladé Čunovo je výbornou lokalitou aj pre ľudí, ktorí hľadajú aktívne možnosti trávenia voľného času. Nová obytná zóna vyrastie v blízkosti areálu vodných športov. Okolie novej zástavby ponúka možnosti športového vyžitia na cyklistických a korčuliarskych trasách na dunajskej hrádzi, člnkovanie, kúpanie či rybárčenie na čunovských jazerách.

Dopravne je južná zóna hlavného mesta dostupná mestskou hromadnou dopravou a má dobré napojenie na neďalekú diaľničnú križovatku smerom na Budapešť, Viedeň, Praha a Žilina. Zámerom projektu Mladé Čunovo je vytvoriť verejný priestor, ktorý dáva podmienky a podporuje rozširovanie sociálnych väzieb v rámci vidieckeho osídlenia.

Jeho súčasťou je “odstrániť” vysoké ploty - najmä pred domami zo strany ulice vytvoriť otvorený priestor s upravenými predzáhradkami. Ambíciou developera je minimalizovať izolovanie ľudí na vlastnom pozemku. Chce vytvoriť také podmienky, aby ľudia chodili von radi, žili na normálnej ulici, stretávali sa so susedmi, priateľmi, bez obáv púšťali z domu i svoje deti. Súčasťou zámeru je preto aj vybudovanie širších chodníkov, ako je bežný štandard, ktoré budú doplnené upravenými pásmi zelene.

(brn)

Páčil sa vám článok?