Sviatok detí z detských domovov bude v Poluse

26.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Medzinárodný deň detí patrí bezpochyby všetkým deťom, no nie všetky majú to šťastie stráviť ho so svojimi najbližšími. Pre tie, ktorým osud pripravil tŕnistejšiu cestu, je pripravené podujatie Medzinárodný deň detí v Poluse roztancuje Quickstep.

Dôležitým krokom v živote detí z detských domovov je socializácia a ich podpora prostredníctvom aktivít, ktoré vysokou mierou prispievajú k rozvoju ich talentu a začleneniu do spoločnosti. Organizácia spoločenských podujatí je jednou z možností, ako pomôcť integrácii detí, ale aj ich duševnému rozvoju.

„Naším hlavným cieľom je, aby každé dieťa malo rodinu. Vítame však aktivity, ktorých cieľom je skvalitniť život detí v detských domovoch,“ hovorí Tomáš Cehlár, marketingový riaditeľ OZ Úsmev ako dar.

Preto bude 1. jún v nákupnom centre Polus v čase od 14. do 18. hodiny spoločnou oslavou mladých tanečných talentov. Program je zostavený z tanečnej súťaže, tanečných a speváckych vystúpení detí z detských domovov z Holíča a z Brány do života.

Okrem nich sa predstavia aj známe tváre slovenskej kultúrnej scény, medzi ktorými bude napríklad Martin Chodúr, Dominika Mirgová, slovenský Freddie Mercury – Peter Pačut, dievčenská skupina Girls či tanečná akadémia Dansovia a skupina Jara Bekra.

„Podpora a spolupráca s rôznymi nadáciami či neziskovými organizáciami v oblasti detskej problematiky patrí medzi náš dlhoročný záujem. Každoročne poskytujeme priestory nášho centra na rôzne charitatívne akcie či zbierky. Tento rok sme radi, že sa môžeme spolupodieľať aj na zveľaďovaní rozvoja talentov a šikovnosti detí. Ak týmto podujatím podporíme záujem o tanec aspoň v jednom z nich, akcia splnila svoj účel,“ povedala Dana Hanzelová, marketingová riaditeľka Polus City Center.

Súčasťou podujatia bude verejná zbierka pre Spoločnosť priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar. Každý z návštevníkov bude mať príležitosť pomôcť deťom v detských domovoch a náhradných rodinách osobne hotovostným darom alebo darcovskou esemeskou v hodnote 1 euro v tvare DMS USMEV na číslo 877.

Finančný výťažok je určený na podporu viacerých oblastí: na rozvoj ďalších voľnočasových aktivít pre deti z detských domovov a rozvoj ich talentu, no hlavne na podporu pri ich čo najrýchlejšom umiestnení do náhradných rodín či podporu ich udržania v pôvodných rodinách. Viac o aktivitách Spoločnosti priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar sa návštevníci dozvedia v informačnom stánku, ktorý bude počas podujatia umiestnený v hlavnej rotunde Polusu.

Okrem spevu a tanca bude deti i všetkých dospelých zabávať moderátor Richard Vrablec a množstvo sprievodných aktivít či súťaží o atraktívne ceny, akými sú parkety do bytu alebo iPod.

(banoviny) 

Páčil sa vám článok?