Obyvatelia Tehelnej ulice sa sťažujú na hluk

21.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

So sťažnosťou na veľký hluk na železnici Filiálka v okolí Tehelnej ulice v Novom Meste sa na nás obrátil čitateľ Martin Polák. Prekáža mu, že do vagónov tam neustále nakladajú železný odpad.

Táto situácia vraj trvá niekoľko rokov a podľa čitateľa je hluk šíriaci sa celým okolím už neznesiteľný. “Stopercentne to prekračuje povolené limity hluku a v poriadku určite nebude ani špina, ktorá tam je,” uviedol. Špinu majú údajne odpratávať železnice, no stále sa vraj nič nedeje. “Žijem v Rakúsku a tam by sa nemohlo nikdy stať, aby bola v strede mesta taká špina a aby tam nakladali železo do vagónov. Tu je ľudom buď všetko jedno, alebo nevedia, kam sa majú obrátiť.” dodal Martin Polák.

Z odboru kontroly a krízového riadenia Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia sme sa dozvedeli, že rovnakú sťažnosť už tento rok riešil regionálny hygienik ministerstva dopravy pôšt a telekomunikácií. Išlo o sťažnosť obyvateľky z Tehelnej ulice 25.

Odbor kontroly konštatoval, že v súčasnosti sa nakladá minimálne, dvadsať až tridsať vozňov počas pracovných dní a nakladanie je medzi 8.00 a 15.00 h. Prednosta Strediska nákladnej prepravy má navyše venovať zvýšenú pozornosť znižovaniu hluku. Ide o to, aby zákazníci nakladali šrot vhodným spôsobom a technológiou. Rovnako sa majú zamestnanci Strediska východ venovať náhodným kontrolám. K nečistote a špine, ktorú opisuje čitateľa, sa železničná spoločnosť nevyjadrila.

(rob)
FOTO - Martin Polák

Páčil sa vám článok?