Vo štvrtok budú čistiť Chorvátske rameno

3.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Petržalčania budú vo štvrtok 6. mája už po 14-krát čistiť brehy a hladinu Chorvátskeho ramena. Deň „zeleného ramena“ sa začína o 8:30 zrazom dobrovoľníkov, pracovníkov miestneho úradu v lokalite pod Nemocnicou s poliklinikou.

Cieľom petržalskej samosprávy a miestneho podniku verejnoprospešných služieb v tohtoročných zelených projektoch je zvýšiť čistotu na verejných priestranstvách a zlepšiť kvalitu životného prostredia. Samospráva podporila projekty smerujúce k zlepšeniu čistoty na priestranstvách sumou 1 700 eur.

Počas čistenia Chorvátskeho ramena budú na bezpečnosť účastníkov dohliadať členovia Dobrovoľného požiarneho zboru Petržalka a odbornú pomoc poskytnú pracovníci Povodia Dunaja.

Čistenie petržalských vodných plôch pokračuje aj počas víkendu 8. a 9. mája na Veľkom Draždiaku. Zraz dobrovoľných účastníkov je každý deň o 8:30 pri detskom ihrisku – Veľký Draždiak. Okrem základného vyčistenia pláží jazerá, k zlepšeniu životného prostredia prispejú aj profesionálni potápači, ktorí vyčistia dno jazera od nebezpečných predmetov pred začiatkom novej letnej sezóny.

(sita)

Páčil sa vám článok?