Na Latorickej ulici otvorili nové materské centrum

29.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice otvorili na Latorickej ulici nové materské centrum Pohoda. Informácie uviedla mestská časť na svojej internetovej stránke. "Potreba sprevádzkovať materské centrum v mestskej časti Podunajské Biskupice bola za posledné roky, odkedy sa zrušilo predošlé materské centrum, čoraz silnejšia.

Absentovali možnosti stretávania sa, hrania, ale najmä rozvoj pohybových i tvorivých schopností nielen detí, ale aj ich matiek," uviedla Monika Onderková z materského centra Pohoda. Centrum vzniklo spojením dvoch materských centier – materského centra Pohoda vo Vrakuni a niekdajšieho materského centra Podunajské Biskupice.

Obe skupiny sa obrátili na starostku mestskej časti Podunajské Biskupice Alžbetu Ožvaldovú. "Mestská časť nám poskytla priestory a zakúpila koberec. Inak fungujeme na základe členského," uviedla Onderková.

Materské centrum Podunajské Biskupice – Pohoda bude fungovať ako herňa so sprievodnými aktivitami pre deti a matky, a to počas celého týždňa. „Postupom času, aj vďaka osobnostnej zainteresovanosti ďalších mamičiek, ako i s pomocou sponzorov, plánujeme materské centrum Podunajské Biskupice – Pohoda doplniť o aktivity ako tvorivé dielne, rôzne poradne, tanečný kurz pre najmenších, cudzie jazyky, oddychový večer – skupinová terapia. To je však hudba, hádam blízkej budúcnosti," objasňuje Onderková.

(sita)

Páčil sa vám článok?