V Petržalke sa začne v marci jarné upratovanie

15.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Petržalka budú v rámci tradičného jarného upratovania od 15. marca do 30. apríla bezplatne rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Projekt má prispieť k zlepšeniu čistoty a poriadku nielen v spoločných bytových priestoroch, v okolí obytných domov, ale aj na priľahlých verejných priestranstvách a v okolí kontajnerových stojísk. Kontajnery budú rozmiestnené na 72 prístavných miestach v lokalitách Ovsište, Zrkadlový háj, Starý háj, Zadunajec, Kopčany, Dvory a Lúky podľa časového harmonogramu, ktorý je zverejnený na stránke www.petrzalka.sk.

Desať kontajnerov bude každý týždeň rozmiestňovať mestská spoločnosť OLO, a.s. v spolupráci s petržalským podnikom verejno-prospešných služieb. Veľkokapacitné kontajnery budú pristavené na vopred určené miesta každý pondelok, stredu a následne po troch dňoch odvezené. Do nádob môžu obyvatelia umiestniť objemný odpad (napr. staré stoličky, skrine, postele a pod.), alebo menší stavebný odpad. Bezplatná služba je určená výlučne pre fyzické osoby, podnikatelia a právnické osoby majú využívanie služby prísne zakázané. Pri porušení zákazu môže miestny úrad uložiť pokutu až 6 638 eur.

V prípade, že občania nestihnú využiť jarné rozmiestňovanie kontajnerov, nadrozmerný odpad môžu bezplatne umiestniť v petržalskom zbernom dvore v areáli podniku verejnoprospešných služieb na Čapajevovej ulici. Dvor je otvorený od pondelka do soboty medzi 8:00 a 18:00. Ak Petržalčan privezie odpad mimo tohto času, jeho uloženie do zberných nádob umožní stála služba. Za odloženie odpadu mimo zbernej nádoby ku kontajnerovému stanovišťu hrozí občanom pokuta 33 eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?