Neporiadok v okolí NTC policajtov nezaujíma

11.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Minulotýždňový článok o problémoch, ktoré trápia obyvateľov žijúcich v blízkosti Národného tenisového centra, vyvolal súhlasné reakcie ľudí žijúcich v tejto mestskej časti. Jednou z čitateliek bola aj pani Viera z Vajnorskej ulice, ktorá pripojila skúseností z posledného víkendu.

“Úplne súhlasím s čitateľom Vladislavom, ktorý napísal o problémoch občanov bývajúcich v blízkosti Národného tenisového centra. Mám pocit, že niekto si z nás robí pokusných králikov a chce zistiť, koľko ešte vydržíme hluku, arogancie vodičov aut, výfukových plynov, benevolencie polície,” uviedla čitateľka Viera a pridala postreh: “Počas víkendu odohrali slovenské tenistky dôležité stretnutie s čínskymi. Autá parkovali všade. Aj pred bránami do domov. Tak, ako vždy pri koncertoch a futbalových stretnutiach. Beztrestne. Je to jediný vchod do dvora na prípadný zásah požiarneho vozidla. Raz som na to upozornila policajtov, no oni len ironicky odvrkli, že keď bude horieť, potom to budú riešiť. Ďakujem im, skôr však zhorí celý dom, ako oni odtiahnu autá.”

Autá bežne parkujú a blokujú výjazd a vjazd do garáží na Bajkalskej ulici pri Novej dobe I, za hranicou križovatky (napr. ulíc Tegelhofova - Bajkalská), stoja na chodníkoch tak, že chodci musia vstúpiť na vozovku. “V sobotu 6. februára 2010 popoludní som videla dvakrát prejsť policajné auto po Tegelhofovej, ale pochybujem, že si všimlo autá, ktoré blokovali chodník. Detaily? Fakty!” uzavrela naša čitateľka.

1. Na Bajkalskej ulici musia chodci chodiť po frekventovanej ceste - na chodníku totiž parkujú autá. Ak sa chcú dostať na zastávku MHD, musia aj rodičia s kočíkmi riskovať vstup na vozovku.

2. Keď sa v NTC niečo deje, autá návštevníkov parkujú všade - aj pred bránami domov. Podľa polície je to v poriadku. Najmä ak je auto policajné.

(brn)
FOTO - čitateľka Viera

Páčil sa vám článok?