Dúbravka bude prevádzkovať denný stacionár Život

8.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Dúbravka bude prevádzkovateľom denného stacionára pre seniorov Život v trojizbovom byte na Bagarovej ulici. Ten by mal slúžiť pre štyroch až piatich klientov. Náklady na zriadenie a prevádzku tohto zariadenia sa odhadujú na 26 700 €, znášať by ich mala mestská časť.

Rozhodli o tom dnes poslanci. Podľa zástupkyne starostu Matildy Križanovej sú už tieto peniaze zapracované do rozpočtu mestskej časti na budúci rok. Samospráva pritom očakáva príjem od klientov denného stacionára okolo 6 400 €, za jeden deň v tomto zariadení by mal senior zaplatiť 7,5 €.

Mestská časť by mala zároveň požiadať Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o registráciu sociálnej služby, ktorú bude poskytovať prostredníctvom tohto sociálneho zariadenia.

Zriadením denného stacionára chce samospráva zmeniť súčasný stav v oblasti poskytovania sociálnych služieb a zároveň zvýšiť kvalitu života seniorov v tejto mestskej časti. Mestská časť si dala vypracovať aj analýzu sociálnej pomoci. Z jej výsledkov vyplýva, že v "najbližšom časovom horizonte" bude narastať potreba poskytovania sociálnych služieb pre dúbravských seniorov.

(sita)

Páčil sa vám článok?