Vyše 2 000 darčekov pre sociálne slabšie rodiny

7.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Za päť týždňov sa podarilo bratislavskej Petržalke zozbierať viac ako 2 000 rôznych detských hračiek, darčekov, ktorými sa mladí Petržalčania zapojili do projektu Daruj hračku kamarátovi. Ako dnes informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, projekt je súčasťou série podujatí v rámci Predvianočnej Petržalky.

Novými majiteľmi darčekov sa stanú v utorok sociálne slabšie rodiny. "Viac ako 250 pozvaných detí prežije štedré mikulášske prekvapenie v koncertnej sále Domu kultúry Zrkadlový háj na Rovniankovej od 15:00," uviedol hovorca.

Projekt Predvianočná Petržalka nadväzuje na sériu minuloročných decembrových podujatí, ktoré zapojili do spoločenského života Petržalky viac ako tritisíc ľudí. V tomto roku samospráva očakáva takmer dvojnásobný záujem, pričom najväčšej popularite sa podľa Andrassyho teší Mikulášska kvapka krvi, celodenná Mikulášska paráda a Adventný benefičný koncert.

"Súčasťou predvianočného projektu je taktiež zbierka solidarity, ktorej finančný výťažok bude v tomto roku slúžiť na podporu činnosti neziskových organizácií v boji s domácim násilím, ktoré podávajú pomocnú ruku týraným ženám napríklad aj formou utajeného bývania," doplnil hovorca.

Symbolickú bodku za predvianočným maratónom dá podujatie Vianoce pre všetkých. Viac informácií o všetkých sprievodných podujatiach v rámci projektu Predvianočná Petržalka 2009 možno nájsť na oficiálnej stránke miestnej samosprávy www.petrzalka.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?