Chorvátske rameno čakajú zmeny

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka v blízkej budúcnosti pripravuje prečistenie Chorvátskeho ramena a skultúrnenie jeho okolia. Zaoberá sa tým urbanistická štúdia lokality Chorvátske rameno - Zrkadlový háj, ktorú petržalská samospráva v týchto dňoch dala na verejnú diskusiu.

Občania sa k nej môžu vyjadriť do 10. septembra v priestoroch miestneho úradu na Kutlíkovej ulici.

Štúdia počíta s upravením brehov a so sprietočnením ramena, čo by na niektorých miestach malo vytvoriť možnosť kúpania sa. Návrh vychádza z projektu výstavby metra, ktoré by malo v tejto lokalite čiastočne prechádzať na estakáde a čiastočne pod zemou. Po stranách trasy metra by mali viesť dvojpruhové komunikácie, ktoré by v oboch smeroch spájali Petržalku so Starým Mestom.

V oblasti Hálovej a Fedinovej ulice sa uvažuje s rozšírením Chorvátskeho ramena. Medzi Námestím hraničiarov a Jiráskovou ulicou by malo pri ramene vyrásť nové obchodné a administratívne centrum, v ktorom budú obchody, reštaurácie, hotely, ale tiež nová budova petržalskej radnice.

Na druhej strane by malo stáť športové centrum s polyfunkčnou halou. Pozdĺž celého ramena majú byť vysadené stromy. V štúdii sa ráta aj s výstavbou obytných domov a vybudovaním parku. Po schválení miestnym zastupiteľstvom bude navrhovaná štúdia podkladom na ďalšie umiestňovanie a usmerňovanie stavebných zámerov v Petržalke.

Andrea Bujňačková

Páčil sa vám článok?