Seniori v Rači majú zdravotné pomôcky z Nórska

12.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Seniori Domova sociálnych služieb Rača v Bratislave majú zdravotné pomôcky z Nórska. Dnes o tom informovala Katarína Krapková z Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom domova.

289 seniorom budú slúžiť invalidné vozíky, toaletné stoličky, rolátory – pomôcky pri chodení, bicykle na rehabilitácie a iné zdravotné pomôcky, ktoré získal Bratislavský kraj v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) z Nórska cez Nórsky finančný mechanizmus.

"Tam totiž platí zákon, že zdravotné pomôcky sa môžu využívať určitý čas a po jeho uplynutí ich musia vyradiť. Často ide o drahé pomôcky, ktoré sú v dobrom stave a preto ich poskytujú iným zariadeniam do iných krajín," uviedla. Takéto pomôcky sa podľa nej podarilo získať aj ZMOS, ktoré oslovila krajská samospráva.

"Dôchodcovia v zariadení pre seniorov sa tešia z nie úplne nových, ale potrebných zdravotných pomôcok, ktoré im uľahčujú dennodenné, bežné aktivity," doplnila. O prevoz pomôcok sa postaralo ďalšie zariadenie v pôsobnosti kraja – Domov sociálnych služieb Gaudeamus.

(sita)

Páčil sa vám článok?