Školu na Turnianskej v Petržalke vydezinfikovali

9.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zatvorená Základná škola Turnianska v bratislavskej Petržalke je komplexne vydezinfikovaná, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Ide o školské zariadenie, kde boli minulý týždeň potvrdené dva od seba nezávislé prípady prasacej chrípky.

Školu však zatvorili preto, lebo okolo 40 percent žiakov bolo chorých. "Na dezinfekciu povolal minister vnútra Robert Kaliňák Komplexnú centrálnu záchrannú službu z Gabčíkova. Tá napríklad zasahuje pri živelných katastrofách – zemetraseniach či cunami," povedal Andrassy.

V základnej škole prešli komplexnou dezinfekciou všetky triedy, šatne, telocvične, jedáleň aj kuchyňa. Náklady hradilo ministerstvo vnútra.

Chorobnosť v ostatných predškolských a školských zariadeniach v mestskej časti Petržalka sa pohybuje v priemere okolo 12 percent. Podľa hovorcu je to bežné pre toto ročné obdobie, situácia je teda relatívne pokojná. Priemeru sa "mierne vymyká" Základná škola Prokofievova, kde zaznamenali 20 percent chorých.

Vedenie školy preto na čas pozastavilo krúžkovú činnosť a spoločné podujatia, vyučovanie je obmedzené len na učenie v triedach. Vo všetkých školách sa naďalej podľa Andrassyho dodržujú pokyny, teda umývajú triedy a spoločné priestory pred vyučovaním aj po skončení vyučovania, po každej vyučovacej hodine sa triedy vetrajú. Zároveň pozornejšie sledujú hygienické návyky, najmä umývanie rúk teplou vodou a mydlom.

Mestská časť Petržalka je zriaďovateľom 11 základných a 19 materských škôl.

(sita)

Páčil sa vám článok?