Karloveské centrum kultúry by mali zrevitalizovať

22.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Budova Karloveského centra kultúry na Molecovej ulici v Bratislave by sa mala zrevitalizovať. Miestni poslanci dnes preto vybrali konkrétny variant architektonickej štúdie, schválili vypracovanie projektovej dokumentácie a vyčlenenie 33-tisíc eur z rozpočtu mestskej časti na vypracovanie projektu revitalizácie objektu zo 60-tych rokov minulého storočia.

Podľa dôvodovej správy predloženého materiálu si totiž budova "naliehavo vyžaduje revitalizačný zásah." Problémom je jej súčasný stav, ako aj "celkový architektonický výraz," čiže nevyhovujúci stav fasád, prístavba provizórnej terasy pre reštauráciu či energetická náročnosť objektu.

Predstavy už nespĺňajú ani vnútorné priestory, nie všetky sa totiž dajú v súčasnosti využívať. "Budova v takomto stave nemôže slúžiť ako atraktívne zariadenie centra kultúry. Aktivity v tomto čase už nezodpovedajú úrovni primeranej 21. storočiu," uvádza sa v dôvodovej správe.

Miestne zastupiteľstvo zároveň v tejto súvislosti schválilo štvorčlennú poslaneckú komisiu. Tá by mala podľa poslanca Martina Bertu kontrolovať, či sa v projekte postupuje "v súlade s predstavami zastupiteľstva", rokovať s projektantmi a dohliadať na dodržiavanie termínov.

"Komisia by mala zasadať operatívne," povedal Berta. Poslanci sa chcú totiž vyhnúť tomu, aby zámer mestskej časti zostal len v teoretickej rovine. Projekt revitalizácie budovy by mohol byť podľa plánov vypracovaný do konca tohto roka, peniaze na jednotlivé stavebné etapy rekonštrukcie by chcela mestská časť získať aj z eurofondov.

(sita)

Páčil sa vám článok?