V lete prišlo do ZOO menej ľudí ako pred rokom

16.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zoologickú záhradu v Bratislave navštívilo počas tohto leta menej ľudí ako vlani. Kým v júli a v auguste v roku 2008 prešlo jej bránami viac ako 122-tisíc návštevníkov, tento rok to bolo za rovnaké obdobie okolo 87-tisíc návštevníkov.

Uviedla to vedúca oddelenia vzdelávania a propagácie v ZOO Silvia Pirošková. Pokles návštevnosti vraj súvisí so sociálnou, respektíve ekonomickou situáciou obyvateľov Slovenska a susedných krajín. „Celkovo hodnotíme návštevnosť ako uspokojivú aj napriek tomu, že sme zaznamenali mierny pokles,“ povedala S. Pirošková.

Celková ročná návštevnosť sa podľa nej bude pohybovať medzi 250 a 300 000 návštevníkov. Pre globálnu ekonomickú krízu návštevnosť pravdepodobne neprekročí údaje z roku 2008. Zoologická záhrada vtedy zaznamenala viac ako 301 000 návštevníkov.

Najviac turistov je zo Slovenska, zo zahraničných krajín vedú Česko a Maďarsko. Do bratislavskej zoologickej záhrady si nájdu cestu aj Rakúšania, Poliaci, Nemci, Francúzi, Holanďania či Angličania. Približne polovicu návštevníkov tvoria deti, najmä v lete sem zavítajú v rámci detských táborov.

Počas leta sa v bratislavskej zoologickej záhrade narodilo mláďatko tamarína žltorukého, osem prasiatok svine vietnamskej a dva plameniaky ružové. Okrem toho sem previezli pár krokodíla čelnatého, samičku kačičky mandarínskej, dve samičky kajky morskej, samca belane tundrovej a samicu karakala.

(sita)

Páčil sa vám článok?