ZOO navštívilo cez leto menej ľudí ako vlani

8.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zoologickú záhradu (ZOO) v Bratislave navštívilo počas tohto leta menej ľudí ako vlani. Kým v júli a auguste v roku 2008 prešlo jej bránami viac ako 122-tisíc návštevníkov, tento rok to bolo za rovnaké obdobie okolo 87-tisíc návštevníkov.

Pre agentúru SITA to uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a propagácie v ZOO Silvia Pirošková. Pokles návštevnosti podľa nej súvisí so sociálnou, respektíve ekonomickou situáciou obyvateľov Slovenska aj susedných krajín. "Celkovo môžeme hodnotiť návštevnosť ako uspokojivú aj napriek tomu, že sme zaznamenali mierny pokles," povedala Pirošková.

Celková ročná návštevnosť sa podľa Piroškovej bude pohybovať medzi 250- a 300-tisíc návštevníkov. Pre globálnu ekonomickú krízu návštevnosť pravdepodobne neprekročí údaje z roku 2008. Zoologická záhrada vtedy zaznamenala viac ako 301-tisíc návštevníkov. Najviac turistov je zo Slovenska, zo zahraničných miest "vedú" Čechy a Maďarsko. Do bratislavskej zoologickej záhrady si "cestu nájdu" aj Rakúšania, Poliaci, Nemci, Francúzi, Holanďania či Angličania. Približne polovicu návštevníkov tvoria deti, najmä v lete sem zavítajú v rámci detských táborov.

Počas leta sa v bratislavskej zoologickej záhrade narodilo mláďatko tamarína žltorukého, osem prasiatok svine vietnamskej a dva plameniaky ružové. Okrem toho sem previezli pár krokodíla čelnatého, samičku kačičky mandarínskej, dve samičky kajky morskej, samca belane tundrovej a samicu karakala.

(sita)

Páčil sa vám článok?