Klepáč ožíva, na dokončenie ešte potrebuje podporu

18.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po dlhých tridsiatich rokoch devastácie ožíva v týchto dňoch známy mlyn Klepáč na Železnej studienke v Bratislavskom lesoparku. Mlyn prevádzkuje Združenie Klepáč a jeho dvere sú pre verejnosť už otvorené.

Záchranné práce na mlyne trvali viac ako tri roky. Majiteľka Ľudmila Sedlárová - Rabanová ho venovala deťom a mladým ľuďom z Bratislavy i okolia ako základňu v prírode. Mlyn opravila z vlastných peňazí a z príspevkov súkromných osôb i firiem. Zámerom obnovy mlyna Klepáč bolo zachovanie pôvodnej architektúry, kamenných múrov, ako aj mlynského kolesa.

Mlyn poskytne klubovne, jednoduché ubytovanie, stanový tábor i ihrisko. Súčasťou areálu bude aj malá výletná reštaurácia. Na dokončenie potrebuje ešte upraviť terén pred budovou, interiér vybaviť nevyhnutným nábytkom a sanitárnym zariadením. Nevyhnutné je dokončiť pripojenie pitnej vody a podobne.

Združenie Klepáč chce bývalý mlyn v plnej kráse sprístupniť ešte tento rok, limitujúcim faktorom sú však financie. Obracajú sa preto aj na Bratislavčanov, ktorí by chceli ich úsilie podporiť. Urobiť tak môžu zaslaním darovacej SMS v tvare DMS KLEPAC na telefónne číslo 877. Cena darovacej správy je 1 euro, z ktorého 96 centov poputuje po odrátaní administratívneho poplatku operátora na záchranu Klepáča. Viac informácií je k dispozícii aj na stránke www.klepac.sk.

(rob)
FOTO - Juraj Robl a archív

Páčil sa vám článok?