V Rači kompletne zrekonštruovali dve detské ihriská

4.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dve detské ihriská – na Sklabinskej a Kadnárovej ulici v bratislavskej mestskej časti Rača kompletne zrekonštruovali. Ako uviedol hovorca Rače Martin Bartišek, obe ihriská mali hracie prvky v nevyhovujúcom technickom stave a z hľadiska bezpečnosti bolo potrebné ich zosúladiť s platnými normami pre detské ihriská.

Rača má v pláne zrevitalizovať päť centrálnych ihrísk, na všetkých chce do 31. mája vymeniť piesok tak, aby boli ihriská v súlade s prísnejšími normami na prevádzku detských ihrísk. "V súčasnosti sa už pripravuje rekonštrukcia ihriska na Hubeného ulici a podľa finančných možností budú nasledovať ešte detské ihriská na Karpatskom námestí a Kafendovej ulici," dodal Bartišek.

Na detskom ihrisku na Sklabinskej odstránili podľa hovorcu 16 prvkov, ktoré nahradili dvoma hernými zostavami a siedmimi novými hernými prvkami. V areáli je viac lavičiek a nechýbajú odpadkové koše. Ihrisko je určené pre deti od troch do sedem rokov. Rekonštrukcia si vyžiadala 23 860 €.

Revitalizáciou prešlo aj ihrisko na Kadnárovej ulici, kde bol nevyhovujúci povrch – asfalt s veľkými prasklinami a bubnami. "Na ihrisko sme osadili plastový, mäkčený povrch v pestrej farebnej úprave. Okrem hernej zostavy pribudli kolotoč a hojdačky, lavičky a koše. Pieskovisko ostalo zachované," spresnil Bartišek. Celkový vzhľad ihriska je podľa neho mimoriadne pôsobivý. Vzhľadom na umelý povrch a nové prvky je podľa hovorcu aj hodnota rekonštrukcie podstatne vyššia – celkom 36 613 €.

(sita)

Páčil sa vám článok?