Viedeň bude mať kvetinového Johanna Straussa

3.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vo Viedni na jeseň vysadili v parkoch a na verejných priestranstvách 638-tisíc kvetinových cibuliek. Na jar je pripravených na výsadbu ďalších 220-tisíc kvetov - sedmokrások, hortenzií, nezábudiek či primúl.

Viedenskí záhradníci sa snažia Viedenčanov a návštevníkov mesta hýčkať svojím kvetinovým umením. Štyrikrát ročne menia kvetinový šat mesta, pričom v posledných rokoch sa orientujú predovšetkým na dekoráciu ulíc.

Bez povšimnutia záhradníkov nezostane ani tohtoročný rok Johanna Straussa. Na zadnej strane viedenskej radnice na Friedrich-Schmidt-Platz bude možné už v jarných mesiacoch obdivovať „kvetinového“ Straussa v životnej veľkosti. V Kagrane zas bude notový kľúč a husle z kvetín, ktoré pripomenú valčíkového kráľa.

Bratislavčania si na niečo podobné budú zrejme ešte musieť počkať. A to poriadne dlho. Jednou z posledných bratislavských častí, kde ešte zostali stopy po kvetinových záhonoch na verejných priestranstvách, je Staré Mesto. Aj tam však boli vzhľadom na nedostatok financií v uplynulých rokoch nútení niektoré záhony zatrávniť. Ako sme sa dozvedeli, ani tento rok sa nepočíta s rozšírením výsadby kvetín v centre mesta.

(com, pol)

Páčil sa vám článok?