Potraviny na Gaštanovej opäť otvoria

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Píšem vám preto, lebo už dlhší čas ma veľmi hnevá, že v našej časti (na Patrónke) ubúdajú obchody s potravinami. Miesto toho, aby tu vzniklo aspoň jedno malé nákupné centrum, kde by boli aj niektoré prepotrebné služby - čistiareň, oprava topánok, mizne jeden obchod za druhým.

Dva-tri roky dozadu zanikol obchod potravín Jednota na Kubániho ulici, teraz sú tam „veľmi potrebné plastové okná“, ďalej na Gaštanovej ulici zavreté ďalšie potraviny Jednota. Mali výborný sortiment, čo-to z drogérie, mäsiar mal svoj kútik. Ešte nám ostal obchod v garáži u Lucie na Lovinského ulici.

Je pravda, že sa tu snažia mať slušný tovar, len ceny sú vyššie, hlavne ovocia a zeleniny. Nechcem im škodiť. ale skladovacie priestory sú v ďalšej garáži a pultový predaj už nie je to, čo samoobsluha. Ja v podstate celý svoj pracovný život nakupujem v Avione, ktorý mi vyhovuje sortimentom, cenami a hlavne blízkosťou k môjmu zamestnaniu. Môžem nakúpiť čerstvý tovar pred prácou alebo po nej. Nemohla som sa spoliehať, či ešte bude chlieb, pečivo v obchode pri bydlisku.

Naša štvrť sú takmer samí dôchodcovia, je to absurdné pre každú maličkosť cestovať do mesta alebo na Záluhy. verím, že môj list nezostane bez povšimnutia, ako tvrdia moji členovia rodiny, že či si myslím, že sme v socializme a niekto tu zriadi obchod.

Ľ. Klokočníková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
V spoločnosti Jednota sme sa dozvedeli, že potraviny na Gaštanovej ulici, ktoré zatvorili začiatkom novembra, budú v najbližšom čase opäť otvorené. Sortiment predajne bude rovnaký ako pred jej zatvorením. Obchod bude ponúkať všetky základné potraviny, chýbať nebude ani oddelenie mäsových výrobkov. Forma predaja bude samoobslužná. Podľa vyjadrenia zástupcov Jednoty, potraviny na Gaštanovej ulici sú v stave, ktorý si nevyžaduje žiadnu rekonštrukciu, takže ho budú môcť otvoriť ihneď po obsadení personálu predajne.

(brn)

Páčil sa vám článok?