Volkswagen ponúka občanom Zelenú linku

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s verejnou diskusiou o zámere výstavby lakovne Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi zriadila spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s., Zelenú linku, na ktorej môžu občania 24 hodín denne nadiktovať otázky týkajúce sa vplyvu aktivít tejto spoločnosti na životné prostredie. Ide o bezplatné telefónne číslo 0820 169 090, ktoré bude zapojené od 1. februára.

Zámer spoločnosti Volkswagen Slovakia vybudovať novú lakovňu sa stretol s negatívnym ohlasom verejnosti a ochranárov. Tí upozorňujú na možné negatívne vplyvy lakovne na životné prostredie Devínskej Novej Vsi. Zavedením Zelenej linky chce Volkswagen zlepšiť informovanosť verejnosti a dokázať, že nemá záujem čokoľvek skrývať či zastierať pred občanmi.

Denne budú traja odborníci firmy na životné prostredie prehrávať a v čo najkratšom čase odpovedať na otázky volajúcich. Jeden z nich sa špecializuje na ochranu vzduchu, druhý na ochranu vody a tretí sa zaoberá odpadmi. Ide o prvý prípad ekologického servisu cez telefón, ktorý zaviedol výrobný podnik v Bratislave.

(brn)

Páčil sa vám článok?