Finančná pomoc domovu detí

30.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský v uplynulých dňoch venoval detskému domovu na bratislavskej Patrónke finančný dar vo výške 10-tisíc korún.

Detský domov a domov sociálnych služieb na ulici K Železnej studienke poskytuje všestrannú starostlivosť deťom od narodenia do 3 rokov. Má kapacitu 85 lôžok a je k dispozícii deťom, ktorých vývoj je narušený alebo ohrozený zo zdravotných alebo závažných sociálnych dôvodov.

Približne polovica detí je zdravotne postihnutá a potrebuje zvýšenú starostlivosť. Tú im oddane a s láskou zabezpečuje personál zariadenia, ktorý tvoria zdravotníci, pedagógovia a rádové sestry. „Je to práca náročná, ktorá si vyžaduje celého človeka, a i napriek tomu nemôžeme poskytnúť deťom to, čo im môže dať to pravé rodinné prostredie,“ hovorí riaditeľka Detského domova Mária Krausová.

„Deti neskôr odchádzajú do zariadenia na Starej Vajnorskej a Pivoňkovej ulici. Približne pre jednu tretinu sa nám podarí nájsť náhradnú rodinu. Kontakt, ktorý udržiavame s novými rodičmi, je vždy intenzívny a či už fotografie alebo rozprávanie o tom, ako ratolesti rastú, patria k tým najradostnejším chvíľam našej práce,“ dodáva M. Krausová.

(mg)

Páčil sa vám článok?