Nové Mesto problém bezdomovcov nerieši

15.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva mestskej časti Bratislava-Nové Mesto problém bezdomovcov nerieši. Drží sa zásady, že jej služby a pomoc potrebujú predovšetkým obyvatelia mestskej časti.

Pre TASR to uviedla novomestská hovorkyňa Alžbeta Klesnilová s tým, že až tretinu obyvateľov mestskej časti tvoria dôchodcovia, ktorí predstavujú z hľadiska ekonomických podmienok veľmi zraniteľnú skupinu obyvateľstva.

Podľa hlásení Mestskej polície sa bezdomovci v Novom Meste zdržiavajú napríklad pri Stredisku kultúry na Stromovej, pri Dome kultúry na Kramároch, v okolí Miestneho úradu na Junáckej, pri Radošinskom naivnom divadle, ako aj v areáli jazera Kuchajda, najmä v lete, konštatovala Klesnilová. V lokalite Zátišie a na Pionierskej ulici obsadili prázdne garáže. Policajné hlásenia hovoria aj o tom, že bezdomovci často narúšajú verejný poriadok.

Pri nedávnom vyhodnocovaní letnej sezóny na Kuchajde sa ako problém uviedlo obsadzovanie ležadiel na brehu jazera bezdomovcami a ľuďmi pod vplyvom drog. Novomestský starosta Richard Frimmel vyzval riaditeľa EKO-podniku verejnoprospešných služieb, aby pripravil návrh na riešenie tejto situácie, uzavrela hovorkyňa Nového Mesta.

(tasr)

Páčil sa vám článok?