Nové Mesto obnoví dve detské ihriská

12.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto plánuje zrevitalizovať dve verejné detské ihriská z eurofondov. Obnova sa týka detského ihriska Nová doba na Vajnorskej ulici a detského parku na Jahodnej ulici na Kramároch.

Uviedla to tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová. Na oboch ihriskách by sa mali zrekonštruovať hracie prvky a osadiť nové, naplánované sú aj terénne a sadové úpravy. Mestská časť už podala koncom minulého týždňa konkrétne projekty, zo svojho rozpočtu plánuje vyčleniť 2,058 milióna korún. Nákladmi na obnovu detských ihrísk by sa mali ešte zaoberať poslanci pri prerokovávaní rozpočtu na roky 2009 - 2013. Pôvodne odhadované náklady sa totiž zvýšili o viac ako 200-tisíc korún.

Revitalizáciu detských ihrísk odsúhlasil miestny parlament ešte v júni. Súčasťou návrhu bolo vtedy aj verejné priestranstvo na Bojnickej ulici. „Všetky tri boli zaradené v akčnom pláne ako súčasť Plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mestskej časti,“ povedala A. Klesnilová. Pri každom z troch projektov sa odhadovali náklady 12 miliónov korún, spolu 36 miliónov korún. Mestská časť mala dať 5 percent zo sumy, teda 1,8 milióna korún. Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR však odporučilo iba prvé dva projekty, Bojnická ulica zo žiadosti vypadla. Následne sa však zvýšil aj predpokladaný celkový rozpočet pre zostávajúce projekty.

Náklady na revitalizáciu detského parku na Jahodnej ulici sa síce znížili na 8,4 milióna korún, na obnovu ihriska Nová doba na Vajnorskej ulici sa však zvýšili na 34,9 milióna korún. Dôvodom sú plánované sadové úpravy. V areáli sa totiž nachádzajú platany, ktoré je nutné ošetriť. Ich korene dvíhajú okolitý betón. Ten sa bude musieť preto odstrániť, následne sa vymení stará zemina do hĺbky 40 cm. Tieto práce by si mali vyžiadať okolo 12,5 milióna korún.

(sita)

Páčil sa vám článok?