Za parkovanie pri zimnom štadióne sa bude platiť

18.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Voľnému parkovaniu na ploche pred Farmaceutickou fakultou Univerzity Komenského a pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu na ulici Odbojárov je koniec. Približne od polovice októbra sa za státie na tomto mieste bude platiť.

Zmenu z voľného na regulované a riadené parkovanie nám potvrdil tajomník fakulty Igor Schnorrer. Uviedol, že škola sa rozhodla pre revitalizáciu plochy parkoviska, ktorá je jej majetkom, kvôli celkovému opotrebovaniu, pričom nezriedkavé tu boli aj úrazy. Podstatná je podľa neho najmä rekonštrukcia kanalizácie. Obnova stála niekoľko miliónov korún a návratnosť bude dlhodobá, možno päť až šesť rokov.

Parkovisko bude podľa tajomníka fakulty riadené parkovacím systémom dvadsaťštyri hodín denne vrátane víkendov. O výške poplatku ešte nie je rozhodnuté, mal by sa prispôsobiť cenám za podobné parkovanie v okolí. Kapacita parkoviska je 135 miest a parkovací systém bude podobný napríklad tomu, aký je na Letisku M. R. Štefánika. Fakulta ráta s kolaudáciou plochy už začiatkom októbra.

Tzv. divoké parkovanie sa teda na ploche pred Farmaceutickou fakultou UK končí, množstvo fanúšikov hokejového Slovana si bude musieť v prípade záujmu za parkovanie počas zápasu zaplatiť. V okolí štadióna už roky pretrvávajú problémy s parkovaním, autá zvykli parkovať v priľahlých uličkách i na trávniku, dokonca na deliacom ostrovčeku na Trnavskej ceste, kde magistrát pred niekoľkými mesiacmi osadil stĺpiky a vysadil zeleň.

Plánovaná rekonštrukcia starého zimného štadióna pre hokejovým majstrovstvám sveta v roku 2011 by mala priniesť aj nové podzemné parkovacie miesta.

(rob)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?