Z kliniky na Hlbokej bude bytový dom

11.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zo známej ortopedickej kliniky na rohu ulíc Hlboká a Boženy Němcovej vyrastie súbor obytných budov s bohatou infraštruktúrou v spodných podlažiach.

Vyplýva to aspoň z projektu, ktorý je súčasťou stavebného povolenia vydaného staromestským stavebným úradom v máji a marci tohto roku. Podľa dostupných informácií je staviteľom britská firma.

O stavebné povolenie síce požiadala spoločnosť Hlboká 7, s.r.o., tá však uvádza ako spoločníka britskú spoločnosť Vectra Ltd. Vectra pred troma rokmi, keď sa fakultná nemocnica rozhodla vyradiť objekt zo zoznamu nemocníc, vo verejnej súťaži kúpila bývalú kliniku za 132 miliónov korún.

Rekonštrukcia sa už začala búracími prácami. Podľa stavebných dokumentov sa má objekt bývalej ortopédie, prístupný z Hlbokej ulice, prestavať predovšetkým zvnútra, a upraví sa jeho podkrovie.

Po rekonštrukcii má mať sedem podlaží. Budova sanatória prístupná z ulice B. Němcovej sa zvýši o jedno podlažie. Tak bude môcť v objekte vzniknúť celkovo 27 dvoj- až štvorizbových bytov. Práve v spodnej časti tejto budovy by mali vzniknúť obchody, kancelárie, banka, kaviareň, reštaurácia, apartmán a rímske kúpele.

Tretí objekt, uvádzaný ako objekt E, je podzemná garáž umiestnená v opornom múre a bude na nádvorí bytového komplexu. Z dvojpodlažných podzemných garáží sa plánuje výjazd na prízemie bývalej ortopedickej kliniky. Plochá strecha podzemnej garáže bude prekrytá súvislou zeleňou.

Bývalú nadstavbu nad vinárňou Bakchus napokon zbúrajú a na jej mieste vyrastie nový administratívny jednopodlažný objekt s podkrovím so strešnými oknami.

(gub)

Páčil sa vám článok?