Vláda prispeje na dostavbu Studienky

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vláda minulý týždeň uvoľnila ďalších 11 miliónov korún na rekonštrukciu dvoch materských škôl vo vlastníctve štátu, do ktorých sa má presťahovať Detský domov a Domov sociálnych služieb Studienka.

O peniaze požiadala ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Iveta Radičová, pretože rekonštrukcia objektov sa predražila. Detský domov a Domov sociálnych služieb Studienka by mali po skončení rekonštrukcie sídliť v dvoch nových, bezbariérových, samostatne stojacich objektoch na Röntgenovej a Lenardovej ulici v Petržalke. Presťahovaním zariadenia sa zvýši jeho kapacita z 85 na 93 miest, poskytované služby sa rozšíria o rehabilitácie, denné i týždenné pobyty v domove sociálnych služieb, o prácu s biologickou rodinou a o odborné a poradenské činnosti pre náhradné rodiny.

Detský domov a Domov sociálnych služieb Studienka sídlil doteraz v spoločných priestoroch na Železnej studienke. Z tohto objektu sa však musí vysťahovať, pretože budovu v rámci reštitučného zákona vrátili pôvodným majiteľom. Nové priestory sa našli v dvoch bývalých materských škôlách v Petržalke, bolo ich však potrebné zrekonštruovať. Pôvodné obstarávacie náklady boli vyčíslené na viac ako 95 miliónov korún, skutočné náklady však dosiahnu viac ako 106 miliónov korún. V septembri v účtovníctve kontrolóri zistili porušenie rozpočtovej disciplíny, ktoré je teraz predmetom disciplinárneho konania.

Páčil sa vám článok?