Trhovisko bude Lamačanom slúžiť od septembra

18.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zrekonštruované trhovisko na Malokarpatskom námestí v bratislavskom Lamači môžu občania využívať už od septembra. V súčasnosti prebieha posledné štádium rekonštrukcie, teda osádzanie troch predajných pultov a troch stánkov.

Pre agentúru SITA to potvrdila Blanka Veselá z lamačského miestneho úradu. Podľa nej už na trhovisku urobili novú povrchovú vrstvu zo zámkovej dlažby, prípojky na existujúce inžinierske siete - elektrinu, vodu, kanalizáciu a verejné osvetlenie, tiež osadili lavičky, smetné koše a stĺpy verejného osvetlenia. Náklady na rekonštrukciu dosiahnu približne päť miliónov korún (165 970 €), ktoré pôjdu z rozpočtu mestskej časti.

Ako Veselá tiež uviedla, Lamač plánuje revitalizovať aj park medzi Studenohorskou ulicou a Základnou školou na Malokarpatskom námestí. Ten bol totiž doteraz v pôvodnom stave, ako na začiatku budovania sídliska. „Stromy a kry boli vysádzané obyvateľmi tak, ako sa komu páčilo a bez toho aby bol vypracovaný návrh úpravy,“ vysvetlila. Preto lamačský miestny úrad oslovili záhradného architekta, aby vypracoval návrhy, z ktorých bude urobený výber a následná úprava. Podľa Veselej sa zatiaľ na tomto mieste buduje zavlažovanie.

„Vzhľadom k tomu, že je to rozsiahla plocha, radi by sme tam vybudovali oddychovú zónu s lavičkami pre starších obyvateľov, ako aj priestory na hranie pre deti,“ spresnila. Park by mali zrevitalizovať do začiatku septembra, kedy sa uskutoční kľúčová kultúrna akcia mestskej časti – Hrubé hody. Aby slúžil park verejnosti ako oddychová zóna, na venčenie domácich miláčikov vyhradia psíčkarom podľa Veselej priestor v inej lokalite.

(sita)

Páčil sa vám článok?