Obyvatelia z okolia pošty nemôžu spávať

7.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Dúbravky, najmä však z Fedákovej ulice, sa sťažujú na rušenie nočného pokoja v okolí obchodného centra Saratov. Do nových priestorov centra sa nedávno presťahovala pobočka Slovenskej pošty.

A práve častý pohyb áut Slovenskej pošty v noci je dôvodom, prečo sa mnohí obyvatelia najmä z okolitých domov poriadne nevyspia. Nákladné autá totiž okrem vlastnej hlučnosti pri cúvaní intenzívne pípajú. Podľa našej čitateľky Kataríny Horváthovej z blízkeho domu, nie sú k spiacim ľuďom počas noci ohľaduplní ani pracovníci, ktorí tovar z áut vykladajú.

Obyvatelia si všimli aj to, že pošta nemá vyriešenú prístupovú cestu k rampe na rohu budovy. Vozidlá k nej jazdia po chodníku. Ľudia z bytoviek v okolí preto zorganizovali petíciu. Zrejme zo solidarity ju začali podpisovať aj občania Dúbravky, ktorí v bezprostrednej blízkosti obchodného centra Saratov nebývajú. Oslovili aj miestnu samosprávu, od ktorej očakávajú zásadnú pomoc.

Pobočka Slovenskej pošty predtým sídlila oproti Domu kultúry Dúbravka v uzatvorených priestoroch s dvorom, z ktorého sa hluk vozidiel neozýval a tento problém teda neexistoval. Pozemky na mieste pošty však kúpil súkromný investor, ktorý tam plánuje vybudovať polyfunkčné centrum.

Zo Slovenskej pošty sme dostali predbežné vyjadrenie, podľa ktorého sú zásielky vzhľadom na ich veľkosť prepravované v kontajneroch. „Bohužiaľ, pri manipulácii s kontajnermi, v ktorých sú v prepravkách uložené poštové zásielky, pravdepodobne dochádza v nočných hodinách k silnejšiemu hluku,“ píše sa v stanovisku Slovenskej pošty. Pošta konštatuje, že hluk určite nie je spôsobený úmyselným konaním zamestnancov Slovenskej pošty.

„Samozrejme, sťažnosti vašich čitateľov akceptujeme a radi by sme im vyšli v ústrety, preto zvažujeme zrušenie nočného triedenia. Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí, a preto sa snažíme o jej čo najrýchlejšie vyriešenie k spokojnosti všetkých zúčastnených strán,“ uvádza sa v stanovisku pre Bratislavské noviny.

(rob)

Páčil sa vám článok?