V Rusovciach pribudne náučný turistický chodník

3.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Rusovciach by mal do konca septembra pribudnúť náučný turistický chodník s dĺžkou 766 metrov. Súčasťou projektu je aj osadenie dopravných značiek a orientačných tabúľ v mestskej časti pre lepšiu orientáciu návštevníkov.

Uviedol to starosta Rusoviec Dušan Antoš. Poslanci už v tejto súvislosti odsúhlasili na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva vyčlenenie časti peňazí z rozpočtu mestskej časti. Mestská časť by sa mala na financovaní projektu podieľať piatimi percentami, časť zvyšných peňazí bude žiadať aj z EÚ. Náklady na projekt sa pritom odhadujú na približne 356-tisíc korún (11 817 €).

Súčasťou nového turistického chodníka budú náučné tabule s informáciami o Prírodnej rezervácii Dunajské ostrovy a o vzácnych druhoch fauny a flóry. Chýbať nebude ani prehľadná orientačná mapa. Zároveň sa popri chodníku osadia drevené lavičky a tiež betónové a drevené premostenie k rusovskému kanálu.

Súčasťou druhej časti projektu je osadenie spomínaných informačných tabúľ pre ľahšiu orientáciu v mestskej časti. Na tabuliach by sa mali nachádzať aj informácie o vzniku a histórii Rusoviec. Pre zvýšenie bezpečnosti chodcov budú osadené nové dopravné značky a vybudované prechody pre chodcov.

(sita)

Páčil sa vám článok?