V Lamači rekonštruujú zdravotné stredisko

27.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zdravotné stredisko v bratislavskej mestskej časti Lamač rekonštruujú. Ako povedala lamačská starostka Oľga Keltošová, bolo to už nevyhnutné, pretože stredisko nebolo rekonštruované, odkedy ho postavili.

"Bohužiaľ, neboli na to zdroje, alebo boli iné, prioritnejšie úlohy. Po 30 rokoch existencie zdravotného strediska, možno aj viac, vyčlenili poslanci z tohtoročného rozpočtu čiastku 4,7 milióna korún na zateplenie a výmenu okien," spresnila. V tejto fáze sa podľa nej dokončuje zateplenie, okná sú ešte vo výrobe, po dodaní ich hneď namontujú. Veľké vnútorné úpravy nepredpokladajú, snáď len vymaľujú a zútulnia prostredie. Keltošová doplnila, že vlani za sponzorské peniaze opravili strechu.

Keďže základná škola na Malokarpatskom námestí je v havarijnom stave, starostka uviedla, že aj tú by chceli zrekonštruovať. "V havarijnom stave sú najmä vnútorné rozvody vody a tepla," spresnila. Ako ďalej povedala, opravu školy by chceli riešiť mimorozpočtovo. Preto očakávajú výzvu, ktorá by mohla pomôcť získať peniaze z mimorozpočtových zdrojov, či už z Ministerstva školstva SR alebo iných zdrojov. Tá však podľa Keltošovej zatiaľ neprišla. "Vzhľadom na to, že sa v minulom týždni stali havárie vodovodu, poslanci asi rozhodnú, že otvoríme rozpočet a budeme tieto havarijne stavy riešiť zatiaľ z vlastných zdrojov," konštatovala.

Keltošová dodala, že mestská časť plánuje zrekonštruovať aj prvé poschodie kina Lamač na Malokarpatskom námestí. Priestory by sa mali používať pre verejné zhromaždenia.

(sita)

Páčil sa vám článok?