V Rači budú tradičné Račianske hody 2008

26.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné podujatie Račianske hody 2008 sa uskutoční počas nadchádzajúceho víkendu v bratislavskej mestskej časti Rača. Organizátori sústredili program na hlavné pódium - amfiteáter v Knižkovej doline.

Slávnostné otvorenie hodov spojené s ochutnávkou hodových "holých" koláčov je naplánované na sobotu 3. mája o 15:00 h, predchádzať mu bude vystúpenie Svätojurskej dychovej hudby. Popoludní sa návštevníkom predstavia aj dychová hudba Račianka a Šarfianka, skupiny Aloiz či Polemic. Program by sa mal skončiť o 22:00 h.

V nedeľu ráno bude vo Farskom kostole sv. Filipa a Jakuba pripravená pre Račanov slávnostná rímsko-katolícka bohoslužba, od 16:00 h vystúpia na hlavnom pódiu folklórny súbor Lipa, dychová hudba Grinavanka či Bukasový masív, program by sa mal skončiť o 21:00 h.

Sprievodnými podujatiami hodov budú vernisáž detských prác z materských a základných škôl v Kultúrnom stredisku na Žarnovickej ulici, výstava obrazov Silvie Fáberovej, Hanky Češkovej a Marianny Konečnej na račianskom miestnom úrade na Kubačovej ulici aj verejná degustácia vín v priestoroch Račianskeho vinohradníckeho spolku v Obecnom dome na Alstrovej ulici. Pre účastníkov podujatia budú pripravené kolotoče a rôzne atrakcie. Po celej mestskej časti budú umiestnené predajné stánky.

Informácie poskytla Anna Dudáková z račianskeho miestneho úradu.

(sita)

Páčil sa vám článok?