V Rači postavia nákupné Fachmarktzentrum

28.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

V areáli bývalých opravárenských dielní spoločnosti Doprastavu, a.s., v Rači je naplánovaná výstavba nákupného centra Fachmarktzentrum, v ktorom budú obchody zameraná na predaj nepotravinového tovaru.

Objekt bude stáť na pozemku ohraničenom z jednej strany Púchovskou ulicou (štátna cesta II/502), z druhej strany parcelou, na ktorej vyrastie ďalšie nákupné centrum Kaufland.

Na pozemku sú budovy bývalého opravárenského areálu, ktoré sú v súčasnosti pred asanáciou. Obchodné centrum bude pre návštevníkov prístupné po spoločnej komunikácii so susedným obchodným centrom Kaufland, ktorá bude pripojená na Púchovskú ulici novo vybudovanou svetelnou križovatkou.

Zásobovanie nákladnými vozidlami bude riešené cez jednosmernú komunikáciu, na ktorú bude vjazd z Výhonskej ulice a výjazd na Púchovskú ulicu v smere na Pezinok. Obe pripravované prevádzky - Fachmarktzentrum i Kaufland - sa budú svojím sortimentom vhodne dopĺňať a pre jednoduchú dostupnosť sa predpokladá, že budú hojne navštevované jednak obyvateľmi neďalekých sídlisk Komisárky a Záhumenice, jednak návštevníkmi zo vzdialenejších lokalít.

Obchodné centrum je navrhnuté v zásade v pôdorysnom tvare obdĺžnika s odstupňovanou prednou aj zadnou fasádou, rešpektujúcou hranice pozemku. Bude tvorené samostatnými predajňami, prístupnými z otvorenej pasáže orientovanej smerom k parkovisku obchodného centra.

Jednotlivé predajne budú prístupné samostatne a budú funkčne členené na predajnú plochu a zázemie. Objekt bude možné vnútorne meniť posúvaním vnútorných priečok medzi jednotlivými predajňami a podľa potreby ich zväčšovať alebo zmenšovať.

Parkovisko bude mať kapacitu 375 státí, pričom 287 bude vedľa obchodného centra a 88 na jeho streche. Začatie výstavby sa predpokladá v septembri tohto roka, jej ukončenie v marci 2009.

(juh)

Páčil sa vám článok?