Kaviareň Sisi už neexistuje, nahradí ju pizza

30.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Keď v lete slávnostne krstili a uvádzali do prevádzky novú kaviareň Sisi na Hviezdoslavovom námestí, zrejme nikto netušil, aký krátky osud ju čaká.

V zrekonštruovaných priestoroch po predajni s výpočtovou technikou vznikla kaviareň, ktorá ako typický Wiener Kaffeehaus, mala mestu vrátiť jeho slávnu atmosféru z čias panovania Habsburgovcov.

Nestalo sa. Napriek tomu, že v kaviarni, ktorá niesla meno manželky cisára Franza Jozefa, spríjemňoval hrou na klavíri posedenie pri káve aj hudobník Karol Minařík, kaviareň neprežila. Predsavzatia boli väčšie ako možnosti alebo schopnosti ich naplnenia. Viedenské pesničky, operetné melódie či džez bolo v kaviarni slýchať minimálne.

Ten, kto kaviareň niekedy navštívil, potvrdí, že výberom káv, zákuskov a vynikajúcich tort by Sisi napríklad vo Viedni, slávnejšej sestre Bratislavy, asi neobstála. Nepodarilo sa jej teda naplniť predsavzatia, ktoré si dali jej prevádzkovatelia pri otvorení.

Nie každé podnikanie sa vydarí, no v tomto prípade je to o to väčšia škoda, pretože Bratislave kaviarne, ktoré by prezentovali pohostinnosť a typickú bratislavskú atmosféru, chýbajú ako soľ. Neostáva nič iné, len veriť, že podobný osud nestihne aj reštauráciu Pizza House, ktorú zrejme čoskoro otvoria v priestoroch po bývalej kaviarni Sisi.

(brn)

Páčil sa vám článok?