Zdevastovaný Bajkal dostane novú tvár

31.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Budova Bajkalu, ktorá bola známa najmä prevádzkou reštaurácie, kaviarne a nočného klubu, dostane po rokoch úpadku novú podobu. Nová administratívna budova má aj naďalej ponúkať reštauračné služby.

Z pôvodne dvoch nadzemných podlaží sa budova zvýši na päť podlaží a pribudne aj jedno podzemné podlažie. Veľkosť zastavanej plochy sa podstatne nezmení a zaberie do 3000 štvorcových metrov.

V suteréne sa uvažuje so zriadením wellnesu a fitnescentra a podzemná garáž má poskytnúť asi 40 parkovacích miest. Ďalších 80 má vzniknúť pri obnovenej stavbe. Zo strany Bajkalskej ulice má byť terasa. V jej okolí sa plánuje zaujímavo riešená výsadba zelene parkového typu.

Nový Bajkal má mať administratívny charakter a budú v ňom sídliť firmy. Presťahovať sa sem má aj jedno z celoplošných súkromných rádií a v budove má pracovať približne 320 ľudí. Projekt nadväzuje na prevádzkovanie reštaurácie a kaviarne z minulosti.

Predpokladaný začiatok výstavby je na jar 2008 a dokončenie vo februári 2009. Investorom je UniCredit Leasing Real Estate, Eco-Invest, a.s. a Forza, a.s.

V Bajkale bola v minulosti známa reštaurácia, kaviareň a bar. Neskôr sa v suterénnych priestoroch robili diskotéky a poskytovali aj relaxačné služby. Približne pred tromi rokmi všetky prevádzky v Bajkale zanikli.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - Kosi architekti, s.r.o., Ing. arch. Pavel Kosnáč
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?